Alla inlägg den 24 juli 2009

Av Pia - 24 juli 2009 23:58

Soleils första utställning är avklarad, hon kom 3:a i sin klass (6-9 mån) med HP och riktigt fin kritik:

"Fawn/white, sweet head. Lovely muscletone for a puppy. Nice neck into shoulders, nice topline. Attend to move a bit close behind. Promising puppy."


Domaren - Johnston McLeod - var en trevlig engelsman som gullade med Soleil och sa att hon var en "sweet little girl" etc. Jag såg på avstånd att han lade extra märke till hennes muskler, och att han gillade dem syntes ju också i kritiken! Jag gillar också hennes muskler, om nu någon har missat det;-)

Soleil skötte sig bra, stod fint men var lite väl busig när det skulle springas, hon hoppade och skuttade och Mai blev nog lite lätt svettig där;-) För övrigt - utanför ringen - tror jag halva skaran av utställare nog blev varse att "där är den där galningen som ska hälsa på alla, pussa på alla, 'prata' med alla och helst busa med alla också" - herregud vad hon höll igång. Igår tog det 3,5 timme innan hon ens lade sig ner! Idag gick det snabbare att koppla av, hon t o m låg och sov ett tag - så de här två dagarna har nog varit väldigt nyttiga för lilla whippan! Och det är så skönt att hon är så positiv och superglad precis hela tiden:-) Hon får gärna vara lite busig, det gör absolut ingenting!!

När vi kom hem och hade fått i oss lite mat fick Soleil följa med mig och de andra fyra hundarna ut i skogen, jag trodde hon skulle vara trött, men ack vad jag bedrog mig! Det var race nonstop i en timme över stock och sten - hon är helt otrolig, den här hunden... undra på att hon har muskler;-)


För Otto (Magic Colour Midnight Express) gick det alldeles strålande - igår blev han bästa hanvalp 6-9 månader och idag gick han och blev BIS-valp i samma klass!! Jättegrattis till Elin och sötnöten Otto:-) Det är så kul att det går bra för dem nu, efter allt jobb de har haft med Ottos skada!


Roligt var det också att Soleil's moster Foxy's Näbbmus blev BIS i bruksklass - det var en riktigt fin tik tyckte jag, och roligt att få träffa en släkting till Soleil:-)


Bilder från de här två dagarna kommer i albumet i morgon, ikväll orkar jag bara inte... herregud vad slut jag är!

Ovido - Quiz & Flashcards